15:05, 24 липня
Рецепт буковинських голубців
Фото ілюстративне з відкритих джерел
Голубці – одна з найулюбленіших страв на Буковині, яка часто прикрашає святкові столи та родинні вечері. Ця страва з капусти, фаршу та рису має свої унікальні регіональні особливості.
Нагадаймо вам, що ми продовжуємо рубрику "буковинських страв". Раніше ми писали рецепт буковинської начинки, а сьогодні розповімо про голубці. Журналістка 0372.ua дізналась старий рецепт приготування в своєї мами.
Ще більше цікавого та актуального контенту отримуйте в нашому Instagram
Інгредієнти:
- Капуста – 1 великий качан;
- Свинина (фарш) – 500 грамів;
- Яловичина (фарш) – 500 грамів;
- Рис – 1 склянка;
- Цибуля – 2 середні головки;
- Морква – 1 велика;
- Часник – 3 зубчики;
- Томатна паста – 3 столові ложки;
- Сметана – 200 грамів;
- Сіль, перець – за смаком;
- Лавровий лист – 2-3 листки;
- Рослинна олія – для смаження.
Усе цікаве та найважливіше читайте у нашому Telegram
Приготування:
Капусту потрібно розібрати на листки та відварити в соленій воді для м'якості. Це робиться для того, щоб легко загортати фарш з рисом в листя. Пізніше потрібно промити рис і зварити його до напівготовності. Коли вариться рис потрібно дрібно нарізати цибулю та натерти моркву, обсмажити до золотистого кольору.
Наступним етапом буде змішування фаршу з рисом і додати обсмажену цибулю і моркву. Посолити та поперчити за смаком.
Формування голубців:
- На кожен лист капусти покласти 1-2 столові ложки начинки і загорнути, підвертаючи краї всередину.
Підготовка соусу:
- У великій сковороді розігріти рослинну олії. Додати томатну пасту, обсмажити її, а потім влити 2 склянки води. Додати сметану, посолити і поперчити за смаком. Додати лавровий лист.
Приготування голубців:
- Викласти голубці в глибоку каструлю та залити їх приготованим соусом. Якщо соусу недостатньо, додати ще трохи води, щоб голубці були майже покриті рідиною;
- Тушкувати на середньому вогні приблизно 1,5-2 години, поки капуста не стане м'якою.
Подавати голубці потрібно гарячими, поливши їх соусом, в якому вони тушкувались. До страви чудово підходить свіжа зелень, сметана та хліб.
Готування голубців – це не лише кулінарний процес, а й можливість зібрати родину за одним столом, поділитися теплом і любов’ю. Цей рецепт – це маленька частинка буковинської кулінарної спадщини, яка передається з покоління в покоління.
Читайте також: Як у Чернівцях живуть без мобільного звʼязку та інтернету, коли немає світла
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
17:17
Вчора
16:31
Вчора
15:15
Вчора
13:19
Вчора
11:30
Вчора
10:28
Вчора
18:01
29 жовтня
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
11:25, 17 жовтня
16
11:50, 21 жовтня
23:36, Вчора
7
11:04, 25 жовтня
23:36, Вчора
11
live comments feed...
Коментарі