Рецепти
13:34, 15 лютого 2022 р.
Надійне джерело
Сподобається всім - рецепт тефтелів у сметанному соусі
Рецепти
На відміну від звичайних котлет, тефтелі завжди тушкуються і подаються разом із томатним чи вершковим соусом. Таке поєднання робить м’ясну страву більш соковитою та ніжною, пише 0372.ua
Нагадуємо: Ситний, швидкий та енергійний сніданок – бананово-шоколадний смузі-боул
Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber
Інгредієнти:
- Фарш зі свинини 250 г
- Фарш із яловичини 250 г
- Рис 50 г
- Цибуля 1 шт.
- Часник 2 зубчики
- Яйце 1 шт.
- Масло вершкове 50 г
- Сметана 200 г
- Бульйон чи вода 150 г
- Борошно 2 ст. л.
- Сіль, перець чорний мелений за смаком.
Заздалегідь відварюємо рис. Промиту крупу заливаємо гарячою водою у співвідношенні 1:2, додаємо трохи солі, доводимо до кипіння та проварюємо 10–15 хвилин. Рис має бути злегка твердуватим, оскільки він ще буде готуватися разом із фаршем.
Висипаємо фарш у глибоку миску, додаємо яйце, подрібнену цибулю, часник, сіль та перець. Туди ж пересипаємо відварений рис. Інгредієнти гарно перемішуємо, відбиваємо фарш 3–5 хвилин до в’язкості та однорідності.
Формуємо невеликі круглі тефтельки. Викладаємо їх у форму для запікання, попередньо змащену вершковим маслом. Ставимо у розігріту духовку на 15–20 хвилин.
Готуємо соус. На сковорідці розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно, ретельно перемішуємо. Виливаємо бульйон чи кип’ячену воду, додаємо сметану. Прогріваємо соус, солимо та перчимо за смаком. Щойно підливка почне кипіти, знімаємо з вогню та поливаємо нею тефтельки. Запікаємо у духовці протягом 20 хвилин. Перед подачею до столу прикрашаємо котлетки петрушкою чи базиліком.
Читайте також: Вподобайки, дані профілю та кліки: як Інтернет збирає дані про користувачів
П'ять доведених наукою звичок, які допомагають зберегти молодість
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
14:10
17:37
Вчора
15:08
Вчора
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
07:53, Сьогодні
10:17, Вчора
10:17, Вчора
13:37, 16 грудня
09:51, 18 грудня
live comments feed...
Коментарі