• Головна
  • Пишні панкейки: рецепт класичної американської кухні буковинським панянкам (ФОТО)
рецепти
08:14, 26 грудня 2021 р.
Надійне джерело

Пишні панкейки: рецепт класичної американської кухні буковинським панянкам (ФОТО)

рецепти
Пишні панкейки: рецепт класичної американської кухні буковинським панянкам (ФОТО)

Одвічне питання – у чому принципова різниця між панкейками та звичними для нас усіх з дитинства оладками? Дійсно, розбіжностей небагато, але вони досить суттєві. Сайт міста 0372.ua знайшов рецепт приготування панкейків, які не опадають і ділиться ним з буковинськими господинями.

Нагадуємо, ми публікували раніше Як приготувати італійське новорічне печиво: рецепт вишуканої випічки буковинкам (ФОТО)

Класичні американські панкейки готуються на сухій чи ледь змащеній жиром сковороді. А оладки смажаться з використанням великої кількості олії. Тому панкейки менш жирні, але й при цьому більш прісні на смак. Жир дозволяє смажити оладки при вищій температурі, і тому вони виходять хрусткими, на відміну від заокеанських «братів». Також відмінність криється в тому, що для оладок часто використовують дріжджове тісто. Для панкейків – на розпушувачі.

Аби приготувати пишні панкейки, щоб не сідали, знадобляться такі інгредієнти:

  • борошно пшеничне - 400 г;
  • цукор - 85 г;
  • розпушувач для тіста - 17 г;
  • сіль - 8 г;
  • яйце куряче - 1 шт.;
  • молоко 2,5% - 300 г;
  • олія соняшникова - 100 мл;
  • вершкове масло - 10 г;

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

Для подачі страви:

  • топінг Rioba кленовий;
  • топінг Rioba шоколадний;
  • лохина свіжа.

Розраховано на 3-4 порції.

Приготування:

1. У глибоку посудину додаємо яйце, цукор, сіль, розпушувач, просіяне борошно, масло і молоко. Все перемішуємо за допомогою блендера.

2. Важливо, щоб тісто було без грудочок. Коли ви добре перемішали усі інгредієнти, даємо тісту настоятися.

3. Смажимо панкейки на пательні з товстим дном. попередньо змастивши її олією. Наливаємо на сковорідку тісто і формуємо панкейки. Перевертати їх не варто квапитися, лише тоді, коли на його поверхні з'являться характерні бульбашки. Потім переверніть панкейк за допомогою лопатки.

4. Готові панкейки можна подавати з фруктами, чи полити їх топінгом.

Смачного!

Читайте такожЧай зі смородини покращить імунітет: рецепт

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#пишні панкейки #класичний рецепт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...