фото
13:31, 28 червня 2020 р.
ТОП-3 рецепти десертів з полуницею, що сподобаються кожному найменшому буковинцю
фото
фото ілюстративне
Яке ж літо без смачної та соковитої полуниці? Цей фрукт є не лише корисний, багатий на вітаміни, а й незамінний у приготуванні смачнющих десертів.
Найбільше полуничні десерти будуть до вподоби дітям, хоча й дорослі не відмовлять собі у такому фруктовому задоволенні. Пропонуємо три прості рецепти десертів з полуницею, у приготуванні яких зможуть взяти участь і малі, і дорослі члени вашої родини.
1. Полунична шарлотка
Десерт відмінно підходить до чаю, а діти з радістю візьмуть участь у процесі приготування страви.
Інгредієнти
- Полуниця – 200 г
- Борошно і цукор – по 1 ст.
- Яйця – 3 шт.
- Масло вершкове (кімнатної температури) – 50 г
- Олія (щоб змастити форму)
- Розпушувач – 1 ч. л. (можна замінити содою)
Як готувати
- Яйця збити з поступовим додаванням цукру. В отриману суміш покласти вершкове масло, всипати просіяне борошно з розпушувачем. Тісто для шарлотки ретельно перемішати.
- Змастити форму олією, трохи обсипати її борошном і акуратно викласти тісто. Невеликі ягоди полуниці викласти зверху на тісті.
- Випікати шарлотку з полуницею 40 хвилин при 180 градусах.
2. Французький пиріг з полуницею
Ще французький пиріг називають тартом. Дітям припаде до душі прикрашати десерт ягідками полуниці.
- Полуниця - 400 г
- Борошно - 250 г
- Яйця - 2 шт
- Цукор - 200 г
- Масло вершкове - 150 г
- Молоко – 250 г
- Вода – 2 ст. л.
- Сіль за смаком
Як готувати
1. Зробити основу пирога-тарта. Перетерти в крихту борошно, охолоджене вершкове масло (100 г), сіль і цукор. Додати воду. Викласти тісто на дно рознімної форми, розрівняти, зробити бортики і трохи наколоти виделкою. Поставити на півгодини в холодильник.
2. Приготувати крем. Для цього збити яйця з цукром, додати борошно і перемішати до однорідності. Молоко довести до кипіння і тоненькою цівкою ввести в жовткову суміш, постійно помішуючи. Вилити суміш в каструлю і, помішуючи, варити на середньому вогні до загусання. Зняти з вогню і додати 50 г вершкового масла. Розмішати і охолодити.
3. Основу пирога дістати з холодильника, накрити фольгою, насипати горох або квасолю і запікати 15 хвилин при 200 градусах. Вийняти горох (квасолю) і запікати ще 10 хвилин. Дістати з духовки, охолодити.
4. Кошик-основу наповнити кремом, а на поверхню щільно викласти четвертинки ягід полуниці.
3. Мармелад з полуниці з м’ятою
Якщо желе гарненько збити, коли воно починає «схоплюватися» – десерт вийде більш повітряним.
Інгредієнти
- Полуниця – 400 г
- Цукор – 150 г
- Желатин – 15 г
- Сік половини лимона
- 5 гілочок м’яти
Як готувати
- У блендері подрібнити полуницю і листочки м’яти, збити до стану однорідності. Перекласти отриману масу в каструлю з товстим дном. Додати сік половини лимона і цукор. Довести до кипіння на повільному вогні, варити 5 хвилин.
- Желатин залити холодною водою і залишити для набухання на 15 хвилин.
- Додати набряклий желатин в гарячу полунично-м’ятну масу і перемішати до розчинення желатину. Стежити, щоб суміш не закипіла.
- Остудити. Коли желе вже трохи «схопиться», майбутній мармелад збити міксером на найвищій швидкості 10 хвилин.
- Розкласти по банках або формочках і відправити в холодильник на кілька годин.
Готуйте із задоволенням! Смачного!
Нагадаємо, раніше ми публікували рецепт штрудля з полуницею. Прочитати про це можна ТУТ.
Стали свідком надзвичайної події? -пишіть її нам!
Завантажуйте наш мобільний додаток для App Store або Google Play, а також слідкуйте за життям міста у соціальних мережах - Facebook, Instagram та Telegram.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
18:23
Вчора
16:10
Вчора
15:12
Вчора
13:12
Вчора
12:30
Вчора
10:25
Вчора
Спецтема
Оголошення
live comments feed...
Коментарі