Захистять від застуди та грипу: топ-7 продуктів із противірусною дією

Взимку вірусні захворювання значно поширені. Щоб зміцнити імунітет, потрібно їсти продукти, які мають противірусну дію, пише 0372.ua.

Нагадуємо: Як підвищити продуктивність: 10 кроків, аби все встигати

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

Імбир. В імбирі багато натрію, цинку, калію, заліза, солі, магнію, фосфору та кальцію, вітамінів груп А, В та С. Також у його складі є амінокислоти, такі як треонін, триптофан та метіонін. Імбир – тонізуючий та антиоксидантний засіб.

Кисломолочні продукти. Кефір та йогурт містять вітаміни А, В та D. Вони позитивно впливають на роботу травної системи та зміцнюють імунітет.

Ківі. В ківі досить багато вітаміну С. Його можна, наприклад, додавати до фруктових салатів, змішувати з йогуртом і їсти з домашнім сиром.

Капуста. Капуста корисна у всіх її різновидах. У ній містяться вітамін С, фосфор, калій, клітковина та багато біологічно активних речовин.

Чорний шоколад. Шоколад - хороший антидепресант та антиоксидант, крім того, у ньому багато вітамінів: А, груп В, С, D, E, F. Також у його складі є фосфор, кальцій та магній. Фахівці радять вживати по 30 г шоколаду на добу.

Зелений чай. У складі зеленого чаю є вітаміни С, Р, В, К, РР, фтор, цинк, йод, мідь та марганець. Чай є чудовим антиоксидантом. Він сприяє виділенню Т-лімфоцитів, що підвищують імунітет.

Мед. Мед містить глюкозу, фруктозу, залізо, йод, магній, калій та кальцій. Він багатий на вітаміни А, групи В, С, Е і К. Найкраще з'їдати одну ложку на день і поєднувати його з сухофруктами та горіхами.

Читайте також: Для чого замочувати картоплю в крижаній воді перед приготуванням: лайфхак

Як запустити метаболізм уранці: правильні продукти на сніданок