Випічка на кефірі: ТОП-3 простих рецепти

Свіжа домашня випічка – це завжди дуже смачно та затишно. Випічка на кефірі чудово підходить як до святкового столу, так і на кожен день. Готувати її дуже легко, а їсти - суцільне задоволення. Редакція Сайту міста Чернівці 0372.ua здійснила підбірку ТОП-3 простих рецепти, можливо один із них стане Вам в пригоді!

 Адже приготовлена на кефірі випічка виходить дуже пишною й ніжною.

Пампушки на кефірі

Інгредієнти:

  • борошно - 1,5 склянки
  • кефір - 1 склянка
  • яйце - 1 шт.
  • вершкове масло - 3 ст. ложки
  • цукор - 2 - 3 ст. ложки
  • сода - 1/3 ч. ложки
  • сіль - 1/4 ч. ложки
  • рослинне масло для фритюру

Приготування:

  • кефір змішати з содою і даємо постояти 5 хвилин
  • яйце збиваємо з сіллю і цукром і з'єднуємо з кефіром
  • поступово підмішуємо борошно і замішуємо густе тісто
  • у тісто додаємо розтоплене масло і знову вимішуємо
  • в ковшику розігріваємо рослинне масло (приблизно 0,5 склянки) і десертною ложкою викладаємо тісто (скільки влізе в ківш)
Пампушки на кефірі

Обсмажуємо всі пампушки у фритюрі з двох сторін (ложкою поливаючи зверху киплячим маслом)і викладаємо в глибоку миску.  Даємо пампушкам охолонути і можна їсти.

Шарлотка з яблуками в мультварці

  • Кефір – 1 склянка
  • Яйця – 2 шт
  • Яблуко – 3 шт
  • Борошно – 1.5 склянки
  • Цукор – 0.5 склянки
  • Вершкове масло – 50 г
  • Сода – 0.5 ч.л.
  • Ванілін – дрібка
  • Сіль – дрібка

Приготування:

  • міксером або вручну вінчиком збиваємо цукор і яйця, вливаємо теплий кефір і масло, перемішуємо
  • вмішуємо в просіяне борошно ванілін, соду (або чайну ложечку розпушувача) і одну дрібку солі
  • з’єднуємо зі збитою масою
  • вилийте в каструлю мультиварки половину тіста
  • викладіть шматочки яблук і залийте тестом. Якщо ви любите послаще, зверху можна злегка присипати цукром і корицею.
Шарлотка з яблуками в мультварці

Готуйте шарлотку 50 хвилин в режимі «Випічка».

Булочки з корицею на кефірі

Інгредієнти:

  • 4.5 ч. л. (14 гр) сухих активних дріжджів
  • 4 ст. л. (60 мл) теплої води (45°С)
  • 3 ст. л. цукру
  • 1 1/2 склянки (375 мл) кефіру
  • 1/2 склянки (125 мл) олії
  • 4 1/2 склянки (675 гр) борошна
  • 1 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. соди
  • 100 гр вершкового масла, розтопленого
  • 1 1/4 склянки (250 гр) коричневого цукру
  • 1 1/2 ч. л. меленої кориці

Приготування:

  • у великій мисці розчиніть дріжджі в теплій воді, додайте цукор
  • дайте постояти, поки дріжджі не розчинуться і не запінятся, приблизно 10 хвилин
  • у невеликій каструлі підігрійте кефір. Він повинен бути теплим, але не гарячим
  • додайте кефір і рослинне масло в дріжджову суміш; ретельно перемішайте
  • змішайте борошно, сіль і соду
  • додайте борошняну суміш в рідину порціями по 1 склянці, поки не вийде м'яке тісто
  • викладіть тісто на злегка посипану борошном поверхню і місіть 20 разів. Накрийте і дайте постояти 15 хвилин
  • у невеликій мисці змішайте вершкове масло, коричневий цукор і корицю
  • на злегка посипаною борошном поверхні розкачайте тісто в великий прямокутник
  • викладіть суміш з коричневого цукру і вершкового масла поверх тіста, скрутіть його в рулет і пріщіпніть шов
  • наріжте на шматочки товщиною 3 см і покласти зрізом вгору на злегка змащене олією деко. Накрийте і дайте піднятися 30 хвилин або накрийте і поставте в холодильник на ніч
Булочки з корицею на кефірі

Якщо ви будете пекти відразу, розігрійте духовку до 200 С. Випікайте в попередньо розігрітій духовці 15-20 хвилин, поки не підрум'яняться. Дайте постояти 2 - 3 хвилини, перш ніж їсти.

Приємного апетиту!

Читайте також: Як варити варення з ялинових пагонів, заготівля «ялинового меду»

Пиріг з полуницею із запаморочливим ароматом та легкий у приготуванні (ФОТО)