Свіжа домашня випічка – це завжди дуже смачно та затишно. Випічка на кефірі чудово підходить як до святкового столу, так і на кожен день. Готувати її дуже легко, а їсти - суцільне задоволення. Редакція Сайту міста Чернівці 0372.ua здійснила підбірку ТОП-3 простих рецепти, можливо один із них стане Вам в пригоді!
Адже приготовлена на кефірі випічка виходить дуже пишною й ніжною.
Пампушки на кефірі
Інгредієнти:
- борошно - 1,5 склянки
- кефір - 1 склянка
- яйце - 1 шт.
- вершкове масло - 3 ст. ложки
- цукор - 2 - 3 ст. ложки
- сода - 1/3 ч. ложки
- сіль - 1/4 ч. ложки
- рослинне масло для фритюру
Приготування:
- кефір змішати з содою і даємо постояти 5 хвилин
- яйце збиваємо з сіллю і цукром і з'єднуємо з кефіром
- поступово підмішуємо борошно і замішуємо густе тісто
- у тісто додаємо розтоплене масло і знову вимішуємо
- в ковшику розігріваємо рослинне масло (приблизно 0,5 склянки) і десертною ложкою викладаємо тісто (скільки влізе в ківш)
Обсмажуємо всі пампушки у фритюрі з двох сторін (ложкою поливаючи зверху киплячим маслом)і викладаємо в глибоку миску. Даємо пампушкам охолонути і можна їсти.
Шарлотка з яблуками в мультварці
- Кефір – 1 склянка
- Яйця – 2 шт
- Яблуко – 3 шт
- Борошно – 1.5 склянки
- Цукор – 0.5 склянки
- Вершкове масло – 50 г
- Сода – 0.5 ч.л.
- Ванілін – дрібка
- Сіль – дрібка
Приготування:
- міксером або вручну вінчиком збиваємо цукор і яйця, вливаємо теплий кефір і масло, перемішуємо
- вмішуємо в просіяне борошно ванілін, соду (або чайну ложечку розпушувача) і одну дрібку солі
- з’єднуємо зі збитою масою
- вилийте в каструлю мультиварки половину тіста
- викладіть шматочки яблук і залийте тестом. Якщо ви любите послаще, зверху можна злегка присипати цукром і корицею.
Шарлотка з яблуками в мультварці
Готуйте шарлотку 50 хвилин в режимі «Випічка».
Булочки з корицею на кефірі
Інгредієнти:
- 4.5 ч. л. (14 гр) сухих активних дріжджів
- 4 ст. л. (60 мл) теплої води (45°С)
- 3 ст. л. цукру
- 1 1/2 склянки (375 мл) кефіру
- 1/2 склянки (125 мл) олії
- 4 1/2 склянки (675 гр) борошна
- 1 ч. л. солі
- 1/2 ч. л. соди
- 100 гр вершкового масла, розтопленого
- 1 1/4 склянки (250 гр) коричневого цукру
- 1 1/2 ч. л. меленої кориці
Приготування:
- у великій мисці розчиніть дріжджі в теплій воді, додайте цукор
- дайте постояти, поки дріжджі не розчинуться і не запінятся, приблизно 10 хвилин
- у невеликій каструлі підігрійте кефір. Він повинен бути теплим, але не гарячим
- додайте кефір і рослинне масло в дріжджову суміш; ретельно перемішайте
- змішайте борошно, сіль і соду
- додайте борошняну суміш в рідину порціями по 1 склянці, поки не вийде м'яке тісто
- викладіть тісто на злегка посипану борошном поверхню і місіть 20 разів. Накрийте і дайте постояти 15 хвилин
- у невеликій мисці змішайте вершкове масло, коричневий цукор і корицю
- на злегка посипаною борошном поверхні розкачайте тісто в великий прямокутник
- викладіть суміш з коричневого цукру і вершкового масла поверх тіста, скрутіть його в рулет і пріщіпніть шов
- наріжте на шматочки товщиною 3 см і покласти зрізом вгору на злегка змащене олією деко. Накрийте і дайте піднятися 30 хвилин або накрийте і поставте в холодильник на ніч
Булочки з корицею на кефірі
Якщо ви будете пекти відразу, розігрійте духовку до 200 С. Випікайте в попередньо розігрітій духовці 15-20 хвилин, поки не підрум'яняться. Дайте постояти 2 - 3 хвилини, перш ніж їсти.
Приємного апетиту!
Читайте також: Як варити варення з ялинових пагонів, заготівля «ялинового меду»
Пиріг з полуницею із запаморочливим ароматом та легкий у приготуванні (ФОТО)