Чай – смачний та корисний напій і в той же час простий в приготуванні. Знаючи секрети заварювання цього напою можна незначно поліпшити його смак та аромат. Правильно заварювати чай — справжнє мистецтво, яке може освоїти кожен, пише 0372.ua з посиланням на gemini.uа.
Скільки класти заварки?
Вибір завжди за вами. Якщо ви полюбляєте міцний чай, можете класти побільше заварних листів. Слідуючи класичним рецептам необхідно в одну чашку класти одну чайну ложку заварки. Якщо ви збираєтеся проводити чаювання у великій компанії, покладіть в чайник більше чаю приблизно на 20%.
Який посуд використовувати?
Порцеляновий чайник – найбільш оптимальний варіант. Він швидко нагрівається, а також має більш м’яку фактуру якщо порівнювати зі скляним. Враховуйте, що не рекомендується використовувати чайник з алюмінію.
Кожен вид чаю має різний час заварювання. Крупнолистовий потрібно заварювати довше, а дрібнолистовий менше.
Оптимальний час для кожного виду чаю:
- білий — 0,5-3 до 6 хв;
- жовтий — 0,5-2 хв;
- зелений — 0,5-2 хв;
- Улун — 0,15-2 хв;
- чорний — 2-4 хв;
- Пуер — 0,5-5 хв.
Кожен з нас віддає перевагу чаю різного ступеня міцності. Тому враховуйте свій смак. Наприклад, зелений чай необхідно заварювати трохи менше, ніж чорний. Якщо його заварювати занадто довго, смак у цього чаю стане неприємним та гірким.