Рецепт смачних тоненьких картопляних млинців - на сніданок буковинкам

Фото: ukr.media

Набридли звичайні млинці? Так приготуйте їх з картоплі. Виходить дуже цікаве блюдо, яке відмінно поєднується з багатьма начинками й сметаною.

Такі млинці можна їсти й на сніданок, і на обід, і на вечерю.

Продукти, які потрібні:

  • Три курячих яйця;
  • Картопля 4-5 штук;
  • Борошно пшеничне 250-300 г;
  • Молоко 250-300 мл;
  • Часник 3-4 зубчики;
  • Олія соняшникова п'ять ст. л.;
  • Цукор одна ст. л.;
  • Зелень/сіль на ваш смак.

Приступаємо до процесу приготування смачних картопляних млинців:

З картоплі зрізаємо шкірку, гарненько миємо й розрізаємо на четвертинки. Складаємо картоплю в каструлю, наливаємо воду, солимо і варимо до готового стану, інформує Ukr.Media.

Коли готова картопля охолоне, товчемо її з тією водою, в якій вона варилася. Перетворюємо її в кашу з допомогою блендера або міксера.

Видавлюємо в рідку картопельку часник, вливаємо молоко, яке перед цим потрібно закип'ятити, вбиваємо яйця і всипаємо борошно. Масу добре вимішуємо.

Потім вливаємо рослинну олію, всипаємо одну ч. л. солі й ще раз вимішуємо. Залишаємо тісто на пів години, прикривши рушником.

Сковорідку необхідно змастити соняшниковою олією, нагріти, а потім наливаємо тісто і випікаємо тоненькі млинці. Під час готування посипаємо вироби дрібно січеною зеленню. Перевертаємо млинці дуже обережно, оскільки вони більш крихкі, ніж звичайні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на Буковині завершили реконструкцію обласного перинатального центру. Прочитати про це можна ТУТ.

Стали свідком надзвичайної події? - пишіть її нам!

Завантажуйте наш мобільний додаток для App Store або Google Play, а також слідкуйте за життям міста у соціальних мережах - FacebookInstagram та Telegram.