“Santa Ema - блискучий приклад того, як виконання технологічних критеріїв у виноробстві може сприяти головному успіху - відмінним винам”

Дегустаційна карта:

Завжди приємно згадувати про Чилі, одного із найбільш мальовничих куточків в світі, не даремно на цю окраїну Землі манить мандрівників і туристів. Хтось тут уперше, а хтось приїздить значно частіше і не змінює своїх уподобань з року в рік. Велика кількість "гостей" просто залишається тут закохавшись у незабутні пейзажі та недоторкану природу. Особливо, територія Чилі разом з її кліматичними умовами приваблює виноробів, адже країна відкрита для експериментів та нових підходів зі знаннями старого світу.

В Чилі, країні з традиційними багатими винами, благородні сорти винограду знайшли родючі землі та ідеальний клімат, який спонукав до їх вирощення, вдалого, або навіть кращого ніж в країні звідки вони походять.

Одним із тих, хто пішов по стежці виноробства і збільшив славу чилійських вин, став у 1917 р. Педро Павоне Вольїно, син італійського винороба, який емігрував з Італії (регіону П’ємонт, відомого своїми білими та червоними винами) і оселився в Чилі.

Дон Павоне висадив свої перші виноградники в долині Майпо в 1931 р., чотири роки потому він зібрав Каберне, Мерло та Совіньйон Блан. І деякий період часу лиш продавав урожай іншим великим місцевим компаніям, але з часом Педро вирішив заснувати і свою винарню, відому на даний час як “Santa Ema”.

Починаючи з часу створення підприємства в 1955 р., керівництвом “Santa Ema” займався виключно Павоне в традиційному сімейному стилі. Далі до нього приєднались сини Фелікс, Бруно, і Педро мол., які були відповідальні за виноградники й виробництво.

Компанія стрімко розвивалась, були побудовані льохи, складські споруди і налагоджений розлив у пляшки. Це дозволило підприємству не тільки посилити точку опори на місцевому та міжнародному ринку, але й змагатись з кращими та найбільшими виноробнями у себе на новій батьківщині.

“Santa Ema” пропонує відмінну якість вин із-за комбінування хорошої сировини і передової технології. Її вина - продукт привілейованих ґрунтів в долинах Майпо і Качапоаль. Отримуючи вигоду з екстраординарних, специфічних умов його виноградників, винний завод розмістив спеціальний акцент у спрямування виробництва вищих якісних вин. Для витримки використовують барелі із французького дуба. Окрім цього, був нещодавно запущений в дію льох для розлитих в пляшки вин з необхідною вологістю та температурою впродовж конкретного часу “відпочинку” напою.

Ця особлива турбота на кожній стадії виробництва відкриває двері, як для  домашнього, так і для зовнішнього ринку. Акцент винарні націлений не на кількість, а виключно на якість, зменшуючи урожайність, та поліпшення сприятливих умов для дозрівання винограду. І саме чудові виноградники та сучасні технології розміщують виноробню на вищих щаблях, серед подібних господарств.